Pčelarstvo Tonda

menu

Pčelinjak i Apikomora Tonda

Pčelinjak i Apikomora Tonda

 

Stacionirani pčelinjaci Tonda se nalaze u podnožju Fruške gore, na obali Dunava a u zavisnosti od perioda paše neretko se naše košnice nalaze širom Srbije. Bavimo se proizvodnjom meda, polena, propolisa, matičnog mleča, perge kao i formiranjem rojeva, društava i prodajom oplođenih matica. Našu delatnost smo proširili pčelarskom radnjom sa kompletnim programom za pčelarstvo, kao i prvom apikomorom u Srbiji

 

Apikomora u prevodu znači prostorija sa pčelinjim vazduhom.

  • Apikomora je prostorija manjih dimenzija i kojoj su smeštene košnice iz kojih se inhalira vazduh
  • Apiinhalacija znači udisanje vazduha direktno iz košnice. U toku inhalacije nema potrebe za skidanjem maske da bi se vazduh izdahnuo jer oprema poseduje nepovratne ventile koji ne dozvoljavaju da vratite vazduh nazad u košnicu i na taj način nismo ugrozili pčelinju zajednicu.
  • Apikomoru koriste i deca i odrasli jer posedujemo maske različitih veličina. Vazduh iz košnice pomaže kod oboljenja astme, bronhitisa, alergija, alergija na ambroziju, hroničnih plućnih bolesti, oralnih infekcija, infekcija respiratornog trakta, glavobolja, stresa, depresije, migrene...
  • Apikomora se posebno preporučuje sportistima zbog povećanja plućnog volumena i relaksacije organizma. Inhalacija vazduhom iz košnice traje 30 minuta i preporučljivo je odraditi 5 tretmana u roku od 10 dana, po principu svaki drugi dan.

Apikomora Tonda je prva u Srbiji i naš prvenstveni cilj je da pomognemo osobama sa navedenim poteškoćama. Inhalacije u našoj apikomori su besplatne.

O pčelarskoj radnji

Pčelarska radnja Tonda nudi kompletan program za pčelarstvo kao što su: košnice različitih tipova, delove košnica, ramove, satne osnove svih dimenzija, centrifuge, zaštitna odela, hranu i lekove za pčele.... kao i pčelinje proizvode sa našeg pčelinjaka.

 

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward